Partizan prekinuo seriju pobjeda Zvezde
Foto: Starsport

Partizan prekinuo seriju pobjeda Zvezde

Košarkaši Partizana pobijedili su Crvenu zvezdu 86:81 i nanijeli crveno-bijelima prvi poraz u ABA ligi.

Aktuelni šampion imao je niz od 20 pobjeda koji su prekinuli izabranici Aleksandra Džikića u čudnom i neizvjesnom meču u hali "Aleksandar Nikolić".

Meč su obilježile brojne tehničke greške na obije strane, a iz igre su ranije morali Lazić, Mitrović i Simonović u redovima crveno-bijelih. Partizan se 16. pobjedom u sezoni vratio na drugo mjesto na tabeli.

Partizan je vodio u većem dijelu susreta, tokom treće četvrtine Zvezda je uspjela da se vrati, stekne blagu prednost, ali je tim Aleksandra Džikića uspio da prelomi i do kraja održi razliku. 

Crno-bijeli su napravili veliku broj faulova, pa su često slali Zvezdu na slobodna bacanja (31/44). Domaći su imali bolji procenat šuta, pogodili su deset trojki, a promašili samo četiri slobodna bacanja iz 26 pokušaja, dok je Zvezda kontrolisala skok. 

Najefikasniji u Partizanu bio je Hečer sa 20 poena i pet asistencija, 16 je dodao Birčević, uz devet skokova, 13 poena ubacio je Marinković, posle mjesec dana van terena, a 11 Ratkovica. 

Na drugoj strani je Luka Mitrović imao dobru partiju sa 14 poena i 11 skokova, Bjelica ga je pratio sa 11, dok je dvocifren bio još Dženkins sa 10. 

Partizan u narednom kolu gostuje Cedeviti, dok Zvezda dočekuje Cibonu.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.