Radnici Mercedesa dobijaju bonus od 5.400 €
Ilustracija

Časti ih kompanija

Radnici Mercedesa dobijaju bonus od 5.400 €

Toliko iznosi godišnji bonus koji će njemački proizvođač isplatiti zaposlenima nakon uspješne 2016.

Mercedes je proteklu godinu završio sa 2.083.888 isporučenih vozila, što je uz rast od 11,3% najbolji prodajni rezultat u istoriji ovog brenda.

Za ovakav uspjeh kompanije zaslužni su svi radnici njemačkog auto-giganta, pa će oko 130.000 zaposlenih uz aprilsku platu dobiti i bonus koji iznosi 5.400 eura. 

Ipak, suma koju Mercedes isplaćuje radnicima na osnovu profita ostvarenog u prethodnoj godini nešto je manja nego 2016, kada su zaposleni nagrađeni sa po 5.650 eura. Iako je u 2016. godini prodato više automobila u poređenju sa 2015, operativni profit bio je manji, pa otuda i niži godišnji bonus. 

Najprodavaniji Mercedesov model u 2016. ponovo je bila C klasa, sa 425.000 isporuka širom svijeta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.