Zlatičanin: Smatram da ja udaram jače!
Dejan Zlatičanin

Crnogorac brani titulu

Zlatičanin: Smatram da ja udaram jače!

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin braniće u noći između subote i nedjelje u Las Vegasu protiv Majkija Garsije titulu profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC.

Zlatičanin je 12. juna 2016. godine u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka, prekidom u trećoj rundi savladao Frenklina Mamanija iz Bolivije i osvojio titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC. 

Meč između Zlatičanina i Garsije bio je zakazan za 15. oktobar prošle godine, ali su iz tabora američkog borca tražili više vremena za njegovu pripremu. 

Garsija je osvajao titule prvaka svijeta u pero i super pero kategoriji, u verziji WBO. Bez poraza je na profesionalnom ringu, na kojem je ostvario 35 pobjeda, od kojih 29 nokautom. 

"Imao sam priliku da biram rivala u prvoj odbrani titule, ali moj stav je jasan - da sam birao rivale nikada ne bih stigao do najvećeg ringa i ne bih bio prvak. Zato i jesam dao priliku najboljem izazivaču. Podatak da je dobio svih 35 borbi, od kojih 29 nokautom govori više od svih riječi. Samo, ja smatram da ja udaram jače i da će Garsija biti taj koji će pasti ovoga puta. Ipak, ring je jedino mjerilo, pa vidjećemo", kazao je Zlatićanin za Vijesti.

Vjeruje da Crna Gora neće spavati i da će mu dati podršku

"Bila bi to velika pobjeda i za mene i za moju državu. Veoma sam uzbuđen, ovo je velika borba, kojom testiram sopstvene mogućnosti", kazao je on.

Zlatičaninu će to biti 23. borba u profesionalnom ringu. Bez poraza je, a 15 mečeva dobio je nokautom. 

Borba u MGM Areni zakazana je između subote i nedjelje, u četiri sata ujutro po srednje-evropskom vremenu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.