Mornar savladao Budućnost u Baru
Foto: ABA liga

19.kola ABA lige

Mornar savladao Budućnost u Baru

U utakmici 19. kola ABA lige u Baru su snage odmjerili crnogorski predstavnici Mornar i Budućnost.

Mornar je nakon 40 minuta žestoke borbe slavio važan trijumf u borbi za opstanak.

Gosti iz Podgorice su u većem dijelu susreta bili u deficitu, a najveća prednost Moranara iznosila je 13 poena razlike (51:38) u 26. minutu. Ipak, Budućnost je uspjela da smanji prednost u finišu treće dionice i da sredinom poslednjeg kvartala izjednači rezultat (62:62), pa je utakmica riješena u neizvesnoj završnici. Antabia Voler je vezanim poenima odlijepio Mornar na +4, ali je Nemanja Gordić uzvratio trojkom. Ipak, Vukota Pavić poentira za domaće, Markus Vilijams promašuje šut za tri poena, a Voler stavlja tačku na ovaj meč sa pet uzastopnih koševa.

Posljednje trenutke utakmice obilježile su tehničke greške za klupe oba tima, a treneri oba tima Đorđije Pavićević i Ilijas Zuros su isključeni.

U ekipi Mornara briljirao je Voler sa 33 poena, a dvocifren učinak imao je i Kameron Tejtum, koji je ubacio 12 poena. Kod gostiju Boris Savović je postigao 14 poena, dok je Oven Klasun uz 13 poena uhvatio i pet lopti.

Budućnost nakon ovog poraza ima skor 13:5, dok je Mornar upisao sedmi trijumf u regionalnom takmičenju.

Sportskacentrala
 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.