Hiršer pobijedio u Kicbilu
Marsel Hiršer

Slalom

Hiršer pobijedio u Kicbilu

Austrijski skijaš Marsel Hiršer pobjedio je u slalomu, trci koja je u sklopu Svjetskog kupa održana u austrijskom Kicbilu.

Petostruki pobjednik Svjetskog kupa pobjedio je rezultatom 1:45,23 i bio je za 0,76 sekundi brži od Britanca Dejva Rajdinga. Hiršer je posle prve vožnje zaostajao za Britancem 1,09 sekundi, ali je zahvaljujući odličnoj vožnji u drugom dijelu ostvario 20. pobjedu u slalomu, ukupno 42. u karijeri, prenosi B92.

Hiršer je poslije prve vožnje zaostajao za Britancem 1,09 sekundi, ali je zahvaljujući odličnoj vožnji u drugom dijelu ostvario 20. pobjedu u slalomu, ukupno 42. u karijeri. 

Rajder je prvi Britanac koji je poslije 35 godina zauzeo drugo mjesto u nekoj trci u Svjetskom kupu. 

Treće mjesto zauzeo je Aleksandar Korošilov iz Rusije sa zaostatkom od 1,11 sekundi za pobjednikom. 

Njemac Feliks Nojrojter zauzeo je šesto mjesto, dok je Francuz Aleksi Pantiro bio 10. 

U poretku slaloma prvi je Hiršer sa 540 bodova, ispred Norvežanina Henrika Kristofersena sa 460. Kristofersen nije završio današnju trku. Treći je Italijan Manferd Melg sa 358 bodova. 

U ukupnom plasmanu Svjetskog kupa Hiršer je prvi sa 1.080 bodova, Kristofersen je drugi sa 692, a treći je Pantiro sa 681 bodom.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.