Demofest poziva demo benove na proslavu 10. rođendana!

Demofest poziva demo benove na proslavu 10. rođendana!

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, ove godine proslavlja 10 godina postojanja, a konkurs za demo bendove jubilarnog Demofesta zvanično počinje danas i biće otvoren do 15. marta

“Imamo vijest koju bi trebalo da prenesete do svih onih sa gitarama, palicama, klavijaturama, do onih u garažama, vježbaonicama, do onih sa talentom i onih sa mnogo volje, do onih koji vjeruju u kvalitet, a ne u kvantitet, koji se slušalicama i palicama bore protiv šunda i kiča, do onih koji ne odustaju”, kažu iz pres službe banjalučkog festivala.

DFprvanoc0880

Svi bendovi koji bi željeli da nastupaju na festivalu u Banjaluci, trebaju da pošalju sljedeće:

• detaljno ispunjenu Prijavu koju mogu naći na zvaničnom sajtu www.demofest.org,

• detaljno ispunjenu i potpisanu Izjavu o autorskom djelu (skeniranu ili fotografisanu),

• dvije pjesme u MP3 formatu. Rock, reggae, hardcore, rap, punk, rap-core, hardcore punk, hardcore punk-rap, jazz, world music, metal, nu-metal, black metal i “svih ostalih 900 vrsta metala i drugih muzičkih pravaca. Nema žanrovskih ograničenja!”,

• tekstove pjesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu,

• fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu, veću od 900×600 px,

• svaki bend koji pošalje prijavu na svoju Facebook stranicu dužan je postaviti status: “I ja sam se prijavio na Demofest!” (tagovati stranicu Demofesta).

Od svih prijavljenih u vrijeme trajanja konkursa, koji će biti otvoren do 15. marta, žiri će izabrati najbolje, najtalentovanije, one koji imaju šta da kažu i pokažu, a koji će se predstaviti publici Demofesta ovog ljeta na Kastelu i možda osvojiti jednu (ili više) od nekoliko nevjerovatnih nagrada u iznosu od nekoliko hiljada evra ili neki od instrumenata. Ali, svakako će imati priliku da svi osvoje srca potencijalnih fanova.

Osnovni uslov (da bi žiri uopšte uzeo prijavu demo benda u razmatranje) je da bend nema nema izdat album od strane izdavačke kuće, niti potpisan ugovor sa izdavačkom kućom koja je registrovana na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije.

Rezultati će biti objavljjeni u junu, kada će biti saopštena i imena ovogodišnjeg žirija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.