Zvezda srušila i Fenerbahče!
Foto: Marko Metlaš

Nema nepobjedivih

Zvezda srušila i Fenerbahče!

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su da obaraju velikane u Evroligi ove sezone savladavši i Fenerbahče sa 75:73 u 17. kolu Evrolige!

Srpski i regionalni šampion odigrao je još jedan u nizu briljantnih mečeva i uspio je da savlada veoma raspoloženi tim Željka Obradovića poslije velike drame u finišu.

Čarls Dženkins je 14 sekundi prije kraja pogodio za pobjedu sa poludistance, a u posljednjem napadu Kuzmić je izblokirao Judoa i crveno-bijeli su ostvarili novu veliku pobjedu. 

Spektakularan duel u Beogradu donio je nadmundrivanje Željka Obradovića i Dejana Radonjića i fantastičnu atmosferu u Pioniru. Od starta je bilo jasno da su crveno-bijeli spremni za meč sa velikim protivnikom. Tokom cijele utakmice su parirali vicešampionu Evrope, a u trećoj dionici su uspjeli i stekli najvećih deset poena prednosti. 

Fener je bio tokom cijelog meča veoma raspoložen u šutu za tri poena i brzo se vratio u meč, da bi sredinom posljednje dionice stekao, za ovakvu utakmicu, velikih četiri poena viška. Djelovalo je da će turski tim prelomiti meč u svoju korist, ali su u finišu igrači Zvezde nošeni fantastičnim navijanjem odigrali granitnu odbranu i došli su do devete pobjede.

Ognjen Kuzmić je bio igrač utakmice sa 21 poenom, 8 skokova i blokadom za pobjedu. Takođe herojski odigrao je Čarls Dženkins sa 14 poena, 3 skoka i 3 asistencije, ali i 2 ukradene lopte, dok je Marko Simonović dodao 12 poena i 5 skokova. 

Kod gostiju, Datome i Judo su ubacili po 16 poena, a Bogdan Bogdanović je dodao 12 (4-8) uz 6 skokova i 6 asistencija. 

Zvezda je odradila sjajno posao u skoku (29-23) i to je bio ključ trijumfa beogradske ekipe. Branko Lazić je tako proslavio 27. rođendan na najbolji način, a Dejan Radonjić je sa 276 utakmica postao rekorder na klupi crveno-bijelih prestigavši legendarnog Ranka Žeravicu. 

Zvezda prvi put ulazi u pozitivan bilans u Evroligi ove sezone sa skorom 9-8, dok je ovo bio sedmi poraz turskog šampiona.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.