Zbog blokade puta juniorska rukometna reprezentacija isključena iz kvalifikacija
Ilustracija

Austrija i Mađarska uložile protest

Zbog blokade puta juniorska rukometna reprezentacija isključena iz kvalifikacija

Zbog blokade putnog pravca Bar-Podgorica 5. januara, muška juniorska reprezentacija Crne Gore propustila je let za odlazak na kvalifikacioni turnir u Austriju za naredno Svjetsko prvenstvo, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Kancelarija RSCG pravovremeno je informisala EHF i uputila dokaze o razlozima propustanja leta, istovremeno tražeći alternativno rješenje za tranfer reprezentativaca do Austrije.

"Jedina mogućnost bila je mogućnost dolaska reprezentacije na takmicenje 07.01.2017, jutarnjim letom Montenegro Airlines, što je i obezbijeđeno. Šef takmičenja EHF-a, g-din Markus Glaser, 06.01 dao je pismenu saglasnost da se reprezentacija Crne Gore naknadno uključi u kvalifikacioni turnir. Nacionalni savezi Austrije i Mađarske uložili su protest na ovu odluku g-dina Glasera, te je isti bio prinuđen da primijeni clan 6.1 Pravila takmičenja i isključi reprezentaciju Crne Gore sa turnira", saopšteno je iz RSCG.

Kako se dodaje u saopštenju pismena informacija o isključenju prispjela je u Savez 06.01 u 19.10 sati.

"RSCG je obavezan da prihvati odluku nadležnih organa EHF-a i ujedno žali zbog stava nacionalnih saveza Austrije i Mađarske koji nijesu željeli da pokažu razumijevanje za nastale probleme i svojim odlukama uskratili priliku našim mladim rukometašima da, poslije napornih priprema, kroz fer i sportsko nadmetanje pokusaju da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo", zaključili su iz saveza.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.