Paljenje auta uz muku na -40: U Rusiji ih i ne gase(VIDEO)
Foto:Screenshot

Paljenje auta uz muku na -40: U Rusiji ih i ne gase(VIDEO)

Paljenje motora automobila pri niskim temperaturama predstavlja velik napor; pogledajte kako to rješavaju modeli ovih proizvođača na ekstremno niskim temperaturama

Paljenje automobila kad je hladno predstavlja velik napor za motor.

Možete to vidjeti i kod nas kad temperature padnu ispod minut deset, kao da prilikom paljenja vašem automobilu treba djelić sekunde duže nego inače. 

Naravno, razlog tome je to što je sve okovano ledom te je normalna procedura teža za automobil. 

Sad pogledajte kako je to kod dizelaša na ekstremno niskim temperaturama kao što su one u Rusiji ili Kanadi, čak i do -40 stepeni.

Neki vozači su ipak odlučili malo sebi pomoći s dodatno ugrađenim grijačima, dok neki na svom vozilu imaju ugrađene grijače motora koji im malo pomažu. Međutim, svima je zajedničko paljenje uz muku. 

Ovakve su situacije razlog zbog kojeg na nekim dijelovima planete Zemlje, posebno u Rusiji, u zabačenijim krajevima motore tokom zime niti ne gase, jer su male šanse da ih ponovno upale do proljeća, a pomoć je daleko i do nje se teško dolazi kad vam se vozilo smrzne. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.