Partizan slavio u Zagrebu za kraj 2016.godine
Foto: Cibona/Željko Baksaj, Gordan Laušić

Partizan slavio u Zagrebu za kraj 2016.godine

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Zagrebu Cibonu sa 82:77 (16:17, 22:19, 28:16, 16:25), u 16. kolu Jadranske lige i tako nastavili seriju trijumfa u svim takmičenjima.

Prvo poluvrijeme utakmice u dvorani "Dražen Petrović" bilo je izjednačeno, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi crno-bijeli početkom treće dionice uspostavili kontrolu i postepeno počeli da uvećavaju prednost.

Partizan je na kraju treće četvrtine imao prednost od 14 poena, a Cibona je u posljednjoj dionici uspjela da se primakne na samo četiri poena zaostatka, ali nijesu imali snage za preokret, što je beogradski klub iskoristio za trijumf u posljednjem meču u 2016. godini.

Partizan je tako došao do osme uzastopne pobjede u svim takmičenjima, a sedme u Jadranskoj ligi kojom je napravio veliki iskorak ka plasmanu na fajnal-for regionalnog takmičenja.

Crno-bele je do pobjede predvodio Vil Hečer sa 19 poena i šest asistencija, dok je Novica Veličković postigao 17.

U ekipi Cibone istakao se Nik Slavica sa 21 poenom, dok je Emir Sulejmanović postigao 18.

Partizan je drugi na tabeli Jadranske lige sa 13 pobjeda i tri poraza, dok je Cibona četvrta sa 10 trijumfa i šest poraza.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.