Uspjeh Akademika-uspjeh MUP-a i Crne Gore
Foto: Gov.me

MUP će nastaviti da podržava Akademik

Uspjeh Akademika-uspjeh MUP-a i Crne Gore

Uspjeh džudo kluba "Akademik" iz Nikšića je i uspjeh Ministarstva unutrašnjih poslova koje je njegov većinski vlasnik. To je i uspjeh cijele države, kazao je ministar Mevludin Nuhodžić u razgovoru sa takmičarima i rukovodstvom "Akademika". 2016. je jedna od uspješnijih u bogatoj istoriji kluba, naglasio je njegov predsjednik i sekretar MUP-a Dragan Pejanović.

Kako je saopšteno, neposredni povod susreta su izvanredni rezultati koji su članovi ovoga kluba ostvarili na nedavno  održanom takmičenju u Ligi šampiona u Beogradu, gdje su osvojili bronzanu medalju, kao i sveukupni sjajni rezultati koje su takmičari postigli u minuloj godini.

Naime, džudo klub "Akademik“ proglašen je za najbolji klub na svim domaćim takmičenjima, kao i više međunarodnih, a uspjeh kluba rezultat je profesionalnog, odgovornog i posvećenog rada svih njegovih članova.

Takmičari nikšićkog kluba su u toku 2016. godine osvojili 560 medalja, od čega 269 zlatnih, 142 srebrne i 149 bronzanih. Takođe, na održanih sedam prvenstava Crne Gore, odnosno šampionata države, takmičari "Akademika“ osvojili su 31 titulu prvaka države i ukupno 62 državne medalje.

"Čestitajući klubu na ostvarenim rezultatima i kroz razgovor sa takmičarima, ministar Nuhodžić je istakao da je njihov uspjeh i uspjeh našeg Ministarstva, a samim tim i cijele države, te da će MUP nastaviti da pomaže klub finansijski i dalje u cilju njegovog što boljeg rada i funkcionisanja", saopšteno je iz MUP-a. 

Posebno se govorilo o utiscima nakon osvajanja bronzane medalje u Ligi šampiona, održanoj u Beogradu, gdje je prvi put učestvovao jedan klub iz Crne Gore i osvojio medalju.

Predsjednik kluba i sekretar MUP-a Dragan Pejanović konstatovao je da je postignut izvanredan rezultat i da je ova godina jedna od uspješnijih u bogatoj istoriji kluba, te da se nada da će se dobra tradicija nastaviti i ubuduće.

Predstavljajući aktivnosti kluba i iskustva sa posljednjih takmičenja na kojima su ostvareni zapaženi rezultati, sportski direktor kluba Novica Milović i šef stručnog štaba Dragan Šćepanović izrazili su posebnu zahvalnost MUP-u na pomoći i podršci bez koje "Akademik“ ne bi bio okosnica džudo sporta u Crnoj Gori.

Načinom na koji su predstavljali klub tokom godine, ostvarenim rezultatima i medaljama, ponosni su svi takmičari, a naročito je ponosan kapiten kluba Srđan Mrvaljević koji je izrazio očekivanje da će u narednoj godini biti još dobrih rezultata i uspjeha.

Na sastanku je konstatovano da je klub u 2016. godini imao kvalitetnu saradnju sa državnim organima, organima uprave, Opštinom Nikšić, sa fakultetima na kojim studiraju njihovi takmičari i drugim subjektima zainteresovanim za uspješno funkcionisanje kluba, a posebno je istaknuta saradnja sa medijima koji su na pravi način predstavili sve sportske uspjehe takmičara “Akademika”.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.