Raković i Mihailović najbolji karatisti u 2016.

Raković i Mihailović najbolji karatisti u 2016.

Marina Raković i Ljubiša Mihailović najbolji su karatisti Crne Gore u 2016. godini, u tradicionalnom izboru Karate saveza.

Raković je godinu oblježila bronzanom medaljom na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Lincu.

Mihailović je na Svjetskom univerzitetskom prvenstvu u Bragi osvojio zlatnu medalju, dok je u Lincu, kao član muške seniorske ekipe u borbama, bio sedmoplasirani.

Najuspješniji mladi karatista je Mario Hodžić, juniorski prvak Evrope na šampionatu za 
kadete, juniore i mlađe seniore u Limassolu.

Priznanje za ostvareni rezultat dobila je Dragana Konjević, koja je bila bronzana na senorskom Evropskom prvenstvu u Montpeljeu.

Nagrađena je i Ivana Bujković, za postignuti rezultat na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe senioreu Sarajevu.

Bujković je bila srebrna u katama, a u sarajevu je treći put bila finalist na šampinatima Balkana.

Za najuspješniji klub u 2016. godini proglašen je Omladinac, dok je Žarko Raković iz tog kluba proglašen za trenera godine.

On je ujedno selektor seniorki i mlađih seniorki u borbama.

Odluku o izboru najboljih donio je Upravni odbor, na predlog Tehničkog komiteta.

Najavljeno je da će ceremonija proglašenja najboljih biti održana tokom januara.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.