Crnu Goru na Evroviziji 2017. predstavlja Slavko Kalezić!
Slavko Kalezić

Sa kompozicijom "Space"

Crnu Goru na Evroviziji 2017. predstavlja Slavko Kalezić!

Crnu Goru će na Evroviziji 2017. godine predstavljati Slavko Kalezić sa kompozicijom "Space", autora Momčila Zekovića.

To je odlučila Stručna komisija Radio-televizije Crne Gore.

"Na konkursu koji je objavila naša kuća polovinom oktobra prijavilo se 20 autora sa 27 kompozicija. To je i bio jedan od razloga što je trebalo jako mnogo vremena da se donese konačna odluka", saopštio je rukovodilac Odjeljenja za promociju programa RTCG-a, Sabrija Vulić.

Slavko Kalezić je glumac Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP). Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, a specijalizovao je solo pjevanje i ples. Na istom fakultetu završio je magistarske studije.

"U njegovoj muzičkoj biografiji vrijedi istaći izuzetno uspješan nastup na regonalnom takmičenju 'X Factor Adria'. Objavio je singlove 'Krivac' i 'Feel the Love', a prije dvije godine i debi album 'San o vječnosti' sa deset kompozicija. Oktobra 2015. objavljuje rimejk čuvenog hita Olivera Mandića 'Ljuljaj me nježno', kao i rimejk pjesama na engleskom pod nazivom 'Question'", navodi se u saopštenju.

Septembra 2016 objavljuje još dva singla "Sudnji dan" i "Freedom", a tečno govori engleski, italijanski i španski jezik.

Momčilo Zeković, autor je muzike i teksta za kompoziciju "Space", a poznat je kao član grupe Perper sa Cetinja za koju je, kao i za mnoge druge crnogorske izvođače, napisao tekstove i komponovao brojne hitove. Zeković se bavi i književnim radom.

 

Rtcg.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.