Crvena zvezda savladala Cedevitu
Foto: ABA/Cedevita

15 pobjeda u nizu

Crvena zvezda savladala Cedevitu

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u Zagrebu ekipu Cedevite sa 95:91, u utakmici 15. kola ABA lige.

Izabranici Dejana Radonjića su slabo otvorili duel u Domu sportova, ali su zamisli crnogorskog stručnjaka počele da se realizuju od druge četvrtine, pa je na kraju izborena 15 pobjeda u nizu.

Cedevita je na početku bila mirnija, nakon prve dionice imala je +9 (22:13), ali je lider veoma brzo preuzeo konce igre u svoje ruke.

Beograđani su na poluvremenu vodili sa pet poena, a razlika je tokom trećeg kvartala išla do maksimalnih +13.

Hrvatski predstavnik je uspio da utakmicu koliko toliko učini neizvjesnom, ali je Zvezda u samoj završnici iskontrolisala svoje vođstvo.

Botrajt je bio centralna figura Cedevite. Ubacio je 30 poena, pogodio je šest trojki. Šurna je bio strijelac 16 poena.

S druge strane, pobjednika je predvodio Simonović sa 27 pogodaka. Odličan utisak ostavili su i Kuzmić sa 20, te Dženkins sa 16 koševa.

Crvena zvezda je ubjedljivo prva, dok ekipa Cedevite zauzima treće mjesto sa učinkom 10-5.

Ranije danas, Mega Leks je savladao FMP sa 76:72.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.