Kristina Rakočević atletičarka godine
Kristina Rakočević

Kristina Rakočević atletičarka godine

Članica mojkovačke Tare, Kristina Rakočević, najbolji je atletičar Crne Gore u 2016. godini, u izboru Atletskog saveza.

Rakočević je juniorska šampionka svijeta u bacanju diska (56,36m) iz Bidgošća i juniorska prvakinja Balkana u bacanju diska (51,51m) i kugle (15,09) iz Bolua.

Ima i srebrnu medalju sa Prvenstva malih zemalja Evrope u bacanju diska (54,07).

Na tablicama IAAF-a za 2016. nalazi se ubjedljivo na prvom mjestu u bacanju diska.

Dobila je, drugu godinu uzastopno, priznanje Crnogorskog olimpijskog komiteta za najboljeg mladog sportistu Crne Gore.

Ona je i prošle godine bila atletičarka godine.

Najbolji seniori su Danijel Furtula i Marija Vuković.

Najbolji junior su Srđan Marić (AK Bar) i Kristina Rakočević (Tara), dok su za najbolje mlađe junior proglašeni Aleksandar Miletić (AK Nikšić) i Anastasija Magdelinić (AK Jedinstvo).

Najbolji u pionirskoj konkurenciji su Željko Pešić (AK Lovćen) i Ana Bošković (AK Tara), dok je deseti put uzastopno najbolji veteran Gojko Banjević (AK Podgorica).

Specijalna priznanja za ostvarene rezultate u 2016. godini dodijeljena su Slađani Perunović (AK Nikšić), Darku Pešiću (AK Lovćen) i Tomašu Đuroviću (AK Draževina).

Posebna priznanja za ostvarene rezultate u 2016. godini dobili su Dragan Pešić (AK Lovćen), Ljiljana Matović (AK Dionis), Marija Bogavac (AK Tara), Anđela Drobnjak (AK Jedinstvo) i Dragoljub Koprivica (AK Mornar).

Zlatna plaketa posthumno dodijeljena je treneru Jedinstva, Ljubiši Božoviću, za izuzetan doprinos unapređenju i razvoju atletskog sporta u Crnoj Gori.

Predsjednik Atletskog saveza, Milorad Vučelić kazao je da će 2016. godina ostati upamćena kao najuspješnija u istoriji crnogorske atletike.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.