Evroliga: Zvezda bolja od Reala

Šesta pobjeda

Evroliga: Zvezda bolja od Reala

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u Beogradu ekipu Real Madrida sa 82:70 (20:19, 23:16, 19:16, 20:19) u 14. kolu Evrolige i tako stigli do šestog trijumfa u tom takmičenju.

Crveno-bijele je do pobjede vodio Marko Simonović sa 20 poena, Marko Gudurić je dodao 12, dok su Ognjen Kuzmić i Stefan Jović postigli po 11 poena.

U ekipi Reala, koja je upisala peti poraz, najbolji je bio Džefri Tejlor sa 25 poena, a jedini sa dvocifrenim učinkom pored njega bio je Serhio Ljulj koji je utakmicu završio sa 12 poena.

Početak utakmice obilježila je borbena i izjednačena dva kluba, a ekipe su se tokom prve dionice smjenjivale u vođstvu. Zvezda je imala priliku da stekne ubjedljiviju prednost, ali je u tome sprječavao Džefri Tejlor, koji je trojkama održavao Real u igri.

Real je na početku druge dionice košem Serhija Ljulja poveo 25:22, poslije čega je uslijedio period odlične igre u odbrani i napadu crveno-bijelih, koji su serijom 14:0 došli do tada maksimalnih 11 poena prednosti.

Posebno su raspoloženi u domaćem timu bili Marko Gudurić i Marko Simonović, koji su vodili Zvezdu u drugoj četvrtini. Seriju srpske ekipe prekinuo je Tejlor, koji je bio jedini raspoložen kod gostiju u prvom poluvremenu. Zvezda je na poluvremenu imala osam poena prednosti.

Tejlor je u drugom poluvremenu nastavio tamo gdje je stao u prvom, tako što je pogodio svoju četvrtu trojku, a njegov tim je poslije četiri minuta prišao na samo tri poena zaostatka.

Tada se istakao centar crveno-bijelih Ognjen Kuzmić, koji je sa pet uzastopnih poena vratio osam poena razlike, ali Tejlor svojom petom trojkom nije dozvolio da košarkaši srpskog kluba steknuo osjetniju prednost.

Ipak, Stefan Jović i Branko Lazić su pogodili trojke, a Zvezda je na kraju treće četvrtine imala 11 poena prednosti. Crveno-bijeli su na početku posljednje dionice nastavili da uvećavaju razliku. Prvo je Simonović dao trojku, a potom Gudurić položio uz faul za plus 16.

Zvezda je bila dominantna do kraja utakmice, imala je i 17 poena prednosti, a pobjednik u posljednjoj četvrtini nije dovođen u pitanje, pa su crveno-bijeli zabilježili šesti trijumf ove sezone u Evroligi.

Slovenački košarkaš srpskog porijekla Luka Dončić, koji nastupa za Real, sredinom treće četvrtine je povrijedio tetivu, pri izlasku sa terena pomogli su mu igrači obije ekipe, a ispraćen je aplauzom Zvezdine publike u punoj hali "Aleksandar Nikolić".

Crvena zvezda u narednom kolu dočekuje moskovski CSKA, a Real gostuje Efesu.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.