Beograd najživlji grad Evrope

Najviše turističke ocjene i preporuke od američkog magazina "Vog"

Beograd najživlji grad Evrope

Prijestonica Srbije dobila najviše turističke ocjene i preporuke od uglednog američkog magazina "Vog". Opisuju ga kao božanstven spoj sadašnjosti i prošlosti.

Uticajni američki magazin "Vog" objavio je listu destinacija na Balkanu koje turistima nisu mnogo poznate, ali koje preporučuje kao prioritetne kad je riječ o putovanjima u nastupajućoj godini, a među njih svrstava i Beograd, opisujući ga kao "jedan od kulturno najživljih gradova u cijeloj Evropi". 

Ovaj ugledni časopis navodi da pored poznatih ostrva, prelijepih primorskih gradova i živopisnih starogradskih uličica i tvrđava u Hrvatskoj i Crnoj Gori, na Balkanu postoje i zemlje sa impresivnom prirodom i dinamičnim kulturnim životom koje, kako ističe, smjesta treba posjetiti, a konkretno preporučuje šest destinacija. 

Glavni grad Srbije se opisuje kao "božanstven spoj prošlosti i sadašnjosti", sa više od 200 splavova na Dunavu i Savi, starom četvrti Dorćolom i modernom Savamalom koja nudi umjetničke galerije i kulturne centre. 

Na zelenim pijacama, navodi se u članku, uvijek možete naći sveže lokalne delikatese, a u srpskoj prijestonici ćete imati i bogat izbor mesnih specijaliteta sa roštilja, lokalnih vina i rakije. 

Među odredištima na Balkanu koja turistima "Vog" savjetuje da posjete su Prizren, prostor Hercegovine, Ohrid, Transilvanija u Rumuniji i albanski primorski grad Himaru, prenose Novosti.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.