Atletičari Jedinstva postigli zavidne rezultate: Čović preuzeo tron Koprivici
Dodjela nagrada najboljima Čović, Koprivica i Mikić

Ulična trka u čast oslobođenja Grada Podgorice

Atletičari Jedinstva postigli zavidne rezultate: Čović preuzeo tron Koprivici

Boris Čović, član atletskog kluba Jedinstvo pobjednik je ovogodišnje trke Trofej Podgorice - memorijal Veliša Mugoša. Ova tradicionalna trka održana je 58. put u čast oslobođenja Podgorice, i okupila je oko 400 takmičara i učenika osnovnih i srednjih škola.

Bjelopoljac je trijumfovao ispred favorita i prošlogodišnjeg pobjednika Dragoljuba Koprivice iz atletskog kluba Mornar, i ispred Miloša Mikića iz Nikšića.

Čović je za portal Kodex kazao da nije očekivao pobjedu.

"Koprivica je sjajan i iskusan protivnik, bilo je veoma teško dobiti ovu trku", kazao je on.

Atletičar Jedinstva dodaje da je ova pobjeda za njega dodatna motivacija za nove rezultate, i veća takmičenja.

"Rezultatom sam prezadovoljan, i naravno uvijek može i biće bolje", poručio je Čović kojem je ovo poslednje takmičenje za 2016. godinu.

Četvrto mjesto u ovoj trci osvojio je takođe atletičar Jedinstva, Marko Đurović.

U trci seniorki na četiri hiljade metara pobjedu je kao i prethodnih godina odnijela Slađana Perunović, a drugo mjesto pripalo je Anastasiji Magdalenić iz AK Jedinstvo, dok je treće osvojila Lidije Todorović iz AK Nikšić.

U trci na 1500 metara za juniore najbrži je bio član AK Nikšić Aleksandar Mitić, drugo mjesto osvojio je Edin Erović iz Jedinstva, a treće Vlado Đurović iz Mornara.

U trci juniorki na hiljadu metara, kao i prošle godine, pobijedila Jovana Đurović iz Jedinstva. Iza nje bile su Marija Živković AK Lim i Marina Marković iz Lovćena.

U konkurenciji pionira na 800 metara pobijedio je Marko Perišić iz AK Lovćen,a kod pionirki na 700 metara pobijedila Ivana Drašković iz istog kluba.

U trci na učenika osnovnih škola pobijedili su Jakov Rudar (Radojica Perović) i Sara Bektešević (Pavle Rovinski), dok su kod srednjoškolaca trijumfovali Nikola Potpara (Ekonomska škola) i Milica Sekulić (Ekonomska škola).

U trci veterana od 40 do 50 godina pobijedio je Veselin Petrušić (Nikšić), Zoran Milikić (Podgorica) bio je najbrži od 50 do 60, dok je Mirko Knežević (Podgorica) slavio u konkurenciji takmičara preko 60 godina.

U konkurenciji vojnika i policajaca pobijedili su Miljan Babić (Danilovgrad) i Veselin Petrušić (PJP Nikšić), dok je kod studenata najbrži bio Svetozar Stamatović (Pomorski fakultet).

Ekonomska škola je u ukupnom plasmanu srednjoškolaca bila najbolja, a Muhamed Kurgaš je najbrži rekreativac.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.