Bjelopoljac Danilo Drašković MVP 10. kola ERSTE lige

Bjelopoljac Danilo Drašković MVP 10. kola ERSTE lige

U Crnoj Gori je proteklog vikenda odigrano 10. kolo ERSTE lige. Teodo i Sutjeska su sačuvali liderske pozicije pobjedama nad Ulcinjem i Primorjem, ujedno ostavivši iza sebe Ibar, koji je na svom terenu pretrpio poraz od Jedinstva.

U preostalom susretu Studentski centar se revanširao Danilovgradu za poraz u Podgorici. U ovom kolu slobodna je bila ekipa Lovćena.

Prvu rundu drugog kruga elitnog ranga crnogorske košarke, ukupno desetu, obilježio je košarkaš Jedinstva Danilo Drašković, dok su uz njega u idealnoj petorci Milan Stanojević, Miloš Jelovac, Zdravko Bošković i Nikola Vuković, piše kosarka.me

Najbolja petorka 10. kola:

1. Milan Stanojević (Teodo) - Plej Tivćana i najbolji asistent lige odigrao je još jednu izvanrednu partiju. Stanojević je sa 18 poena, 8 asistencija i 4 skoka (indeks 25) predvodio svoj tim do trijumfa nad Ulcinjem 76:67, zasluživši mjesto u idealnoj petorci kola.

2. Miloš Jelovac (Jedinstvo) - Derbi sjevera između Ibra i Jedinstva u potpunosti je opravdao očekivanja. Ovaj susret je, poput prvog odigranog u Bijelom Polju, obilovao neizvjesnošću, a ovog puta su više sreće i nerava imali igrači Jedinstva, koji su nakon produžetka trijumfovali 84:85. Jedan od najzaslužnijih u osvajanju vrijednih bodova, posebno za samopouzdanje nakon serije loših rezultata, u redovima Bjelopoljaca bio je Miloš Jelovac, autor 20 poena i 4 skoka, koji je sa 24 indeksna poena izborio mjesto među najboljih pet igrača 10. runde.

3. Zdravko Bošković (Sutjeska) - Dvadesetogodišnji košarkaš Sutjeske imao je svoje najbolje ovogodipnje izdanje u pobjedi protiv Primorja u Igalu, rezutatom 73:82. Mladi Nikšićanin je zabilježio 17 pogodaka, 9 uhvaćenih lopti i 4 ukradene lopte, pa je sa indeksom 22 bio najkorisniji igrač svog tima, što mu je donijelo poziciju ''trojke'' u TOP 5 proteklog kola.

4. Nikola Vuković (S. centar) - Novu sjajnu rolu odigrao je krilni centar Podgoričana u pobjedi protiv Danilovgrađana. Vuković je postigao 21 poen, uz perfektan šut iza linije 6,75m (5/5), a uhvatio je i pet lopti pod obručima, za ukupan indeks 25, koji ga je uvrstio u idealnu postavu prvog kola drugog kruga takmičenja.

5. Danilo Drašković (Jedinstvo) MVP - Centar Bjelopoljaca je briljirao protiv Ibra u Rožajama. Drašković je izborio produžetak, postigao 31 poen, uhvatio 6, a ''ukrao'' 5 lopti, ostvarivši indeks 37, ubjedljivo najbolji učinak 10. runde. Dakle, izbor MVP-ja je ovog puta bio prilično lak.

6.Jovan Baćović (Primorje) - Odlično drugo poluvrijeme odigrali su Novljani protiv favorizovane Sutjeske, ali ih je skupo koštao loš nastup u prvom dijelu susreta. Napori Baćovića, koji je upisao 17 poena i 11 skokova, dakle, nisu bili dovoljni, ali krilu Primorja za utjehu ostaje to što je sa indeksom 26 bio najkorisniji igrač poraženih timova.

Izvor:kosarka.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.