Vaterpolisti Jadrana u polufinalu Evrokupa!
Foto: Reprezentacija.me

Vaterpolisti Jadrana u polufinalu Evrokupa!

Novljani su eliminisali italijanskog velikana Posilipo i plasirali se među četiri najbolja tima u drugom po snazi evropskom takmičenju

Nema dileme, ovo je veliki uspjeh – nakon 9:6 za Jadran u Napulju, revanš u Igalu je pripao protivniku (8:7), ali s tim porazom tim Vladimira Gojkovića može da se pomiri, jer je odbranio prednost iz grada pod Vezuvom.

Tim sa Škvera je uglavnom kontrolisao situaciju u revanšu, Posilipo je bio daleko od toga da anulira minus iz prvog duela, iako je kod rezultata 8:7 nešto manje od dva minuta prije kraja imao napad da ode na plus dva i unese nemir u redove crnogorskog šampiona.

Srećom po ekipu Vladimira Gojkovića, odbrana je odradila veliki dio posla, nakon četiri gola u prvoj, primila je još toliko u preostale tri četvrtine, pa Novljani nastavljaju put u Evrokupu.

Stefan Vidović je postigao dva gola za Jadran, a po jedan su postigli Vlado Popadić, Marko Petković, Danil Merkulov i Stefan Pješivac.

Kod gostiju, dva pogotka je upisao crnogorski reprezentativac Filip Klikovac, baš kao i Gavril Subotić i Paride Sakoja…

Jadran Carine – Posilipo 7:8 (5:4, 1:1, 1:2, 0:1)

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić 1, Kovačić 1, Vidović 2, Merkulov 1, Banićević, Moskov, Radović, Petković 1, Spaić, Pješivac 1, Šćepanović.

Posilipo: Sudomljak, Kućoviljo, Rosi, Foljo 1, Klikovac 2, Matijelo, Rencuto Jodiće, Subotić 2, Vlahopulos, Marcijali 1, Dervisis, Sakoja 2, Negri.

reprezentacija.me

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.