Foto: Twitter

U utakmici drugog kola C grupe Evropskog prvenstva u Švedskoj

"Lavice" upisale prvu pobjedu!

Ženska rukometna reprezentcija Crne Gore pobijedila je Češku 28:27 (13:12) u Malmeu u utakmici drugog kola C grupe Evropskog prvenstva u Švedskoj.

To je prvi trijumf crnogorskih rukometašica na šampionatu, nakon startnog poraza od Danske 22:21. Češka je doživjela prvi poraz, poslije pobjede protiv Mađarska 27:22.

Nova generacija crnogorskih rukometašica, iako oslabljena bez povrijeđene Milene Raičević, uspjela je u uzbudljivoj završnici da dođe do pobjede i zadrži realne šanse za plasman u drugu fazu.

Crnogorska selekcija minut i po prije kraja imala je prednost od dva gola (28:26), ali je dozvolila rivalu da smanji rezultat i ima posljednji napad za izjednačenje.

Najefikasnije u pobjedničkoj selekciji, na čijem se golu u samom finišu istakla Marina Rajčić, bile su Majda Mehmedović i Đurđina Jauković sa po sedam, dok su po tri gola postigle Andrea Klikovac i Ema Ramusović.

Crna Gora će u trećem kolu, u petaku 18 sati i 30 minuta, igrati sa Mađarskom

RTCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.