Programom

Prezentacija nastavljena u bjelopoljskim osnovnim školama

Programom "Dječije atletike" do novih šampiona (FOTO)

Prezentacija projekta „Dječije atletike“ održana je juče u bjelopoljskoj osnovnoj školi “Vladislav Sl. Ribnikar” u Rasovu.

Sa prvim koracima atletike, ispred Atletskog kluba Jedinstvo ovoga puta ih je upoznala Milanka Marković, instruktor dječije atletike i dugogodišnji trener ovog kluba.

Marković je istakla da je ovaj projekat edukacija djece u cilju unaprjeđenja atletskog sporta, jer se kako kaže atletska baza zasniva na populaciji djece uzrasne dobi od 7 do 14 godina.

„Oni se uz igru zainteresuju za atletiku, i jave klubu, a onda klub iz kvantiteta jedino može da dobije kvalitet, iako je to dugotrajan proces. Kod školica atletike to je trenažni proces od 4 godine,da bi dijete tek te četvrte godine osjetilo ukus takmičenja", kazala je ona.

Marković smatra da je ovaj projekat važan za grad Bijelo Polje, jer su upravo iz takve pionirske školice stasavali najbolji takmičari atletskog kluba „Jedinstvo“.

„Planiramo da kroz ove aktivnosti koje sprovodimo po osnovnim školama, izaberemo talentovanu djecu i da podmladimo klub."

Marković je na kraju istakla da će ovim projektom biti obuhvaćene sve osnovne škole na teritoriji opštine Bijelo Polje koje imaju sale, a da će na proljeće biti ponovoljena prezentacija.

Pored nje događaju su prisustvovali selektor crnogorske reprezentacije Osman Erović, trener Branislav Maslovarić i atletičarka Jedinstva Anđela Drobnjak.

20161205120155

Prezentacija je održana za učenike petog, šestog, sedmog i devetog razreda, u dva školaska časa.

Djeca su rado uzela učešća u aktivnostima zadatim od strane instruktora i predstavnika AK "Jedinstvo". Uz igru i instrukcije učenici osnovne škole "Vladislav SL. Ribnikar" na kraju ove prezentacije su bili više nego zadovoljni, a neki od njih su pokazali zanimanje i za treninge u klubu. 

Nastavnik fizičkog vaspitanja Dragan Fatić, bio je zadovoljan ovakvim programom i istakao da bi ovakvo nešto trebalo češće da se predstavlja djeci po osnovnim školama, kako bi se zainteresovala za neki sport i dalji zdrav način života.

Podsjećamo, prezentacija projekta „Dječija atletika“  se realizuje po programu Atletskog Saveza Crne Gore uz podršku Svjetske Atletske Federacije, Crnogorskog Olimpijskog Komiteta i Uprave za mlade i sport.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.