Bolt šesti put atletičar godine

Rekord

Bolt šesti put atletičar godine

Devetostruki olimpijski šampion Jamajčanin Jusein Bolt proglašen je rekordni šesti put za najboljeg atletičara godine, u izboru IAAF.

Bolt je u Riju ove godine treći put uzastopno osvojio tri zlatne medalje u trkama na 100 i 200 metara i štafeti 4x100, prenosi B92.

Jamajčanin je nagradu za najboljeg atletičara dobio 2008, 2009, 2011, 2012. i 2013. godine. Bolt će naredne godine završiti karijeru, posle Svjetskog prvenstva u Londonu.

U ženskoj konkurenciji nagradu je dobila Almaz Ajana iz Etiopije, koja je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila zlatnu medalju u trci na 10.000 metara. 

Ona je tada oborila svjetski rekord star 23 godine, a novo najbolje vrijeme u toj disciplini je 29:17,45 minuta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.