Za pravilan razvoj svakog djeteta potrebna fizička aktivnost (FOTO)
Učesnici prezentacije projekta "Dječija atletika"

AK "Jedinstvo" održalo prezentaciju projekta "Dječija atletika"

Za pravilan razvoj svakog djeteta potrebna fizička aktivnost (FOTO)

AK“Jedinstvo“ u Bijelom Polju u Osnovnoj školi „Risto Ratković “ održao je danas prezentaciju projekta „Dječija atletika“ koja se realizuje po programu Atletskog Saveza Crne Gore uz podršku Svjetske Atletske Federacije, Crnogorskog Olimpijskog Komiteta i Uprave za mlade i sport.

Osnovne korake atletike, fizičke pokrete i kordinaciju djeci su prezentovali selektor crnogorske atletske reprezentacije Osman Erović, trener AK “Jedinstvo”, Branislav Maslovarić, i uspješne atletičarke tog kluba Anđela Drobnjak i Aleksandra Furtula.

20161125095703

Učesnici prezentacije projekta "Dječija atletika"

“Cilj projekta je da se izvrši edukacija djece i njihovih roditelja i da se ukaže na potrebu za bavljenje sportom stimulišući ih da shvate da je za pravilan razvoj svakog djeteta potrebna fizička aktivnost i da su djeca uzrasta od 7 do 12 godina  najpodesnija za realizaciju ovakvih  aktivnosti”, kazao je Erović za Kodex.

Kako je dodao atletika je bazični sport čije su elementarne radnje kretanja, skokovi, trčanja i bacanja nezamjenjiv preduslov za bavljenje svim sportovima i predstavlja logičan, prvi korak prema sportu uopšteno govoreći.

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Risto Ratković” u pratnji svojih nastavnika fizičkog vaspitanja, Sandre Drobnjak i Aleksandra Fatića, sa velikim intresovanjem posmatrali prezentaciju, a onda su i sami uzeli učešća u njoj.

Nastavnik Fatić je istakao da je ovaj projekat dobar podstrek kako za djecu tako i za sam razvoj atletike u gradu pod Obrovom.

Trener Branislav Maslovarić kazao je da je u današnje vrijeme sve manje djece koja dolaze na stadion, i koja se uopšte bave sportom.

20161125092836

Trener Maslovarić sa atletičarkama Jedinstva

“Ovim projektom želimo da djeci pokažemo da postoji svijet i van kuće i kompijuterskih ekrana. Želimo da podignemo svijest građana o zdravom načinu života i fizičkom aktivnošću kao glavnim elementom dobrog razvoja djece. Nadam se da će prave vrijednosti kraljice sportova biti prepoznate, i da će Opština više ulagati u ovaj sport, kao i u sve ostale”, naglasio je Maslovarić za Kodex.

Svi zainteresovani koji žele da se oprobaju u ovom sportu mogu doći na trening AK “Jedinstvo” svakog dana od 15 časova na gradskom stadionu u Nikoljcu.

 

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.