Rekorder iz Berana: Žarko Janković ušao u Ginisovu knjigu (FOTO)

Upriličen prijem u zgradi Opštine Berane

Rekorder iz Berana: Žarko Janković ušao u Ginisovu knjigu (FOTO)

U zgradi Opštine Berane organizovan je prijem za Žarka Jankovića, trenera i takmičara Sambo kluba iz Berana koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda u disciplini tamišivari.

Njega su ugostili dr Zoran Marsenić, potpredsjednik opštine i Zoran Jojić, sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO.

Uspjeh, zaista, vrijedan pažnje, ostvaren je u jakoj konkurenciji, a kako je istakao Janković pokušao je i oborio Ginisov rekord u pomenutoj disciplini i tako postao prvi Ginisov rekorder u Beranama i Crnoj Gori.

15078865101554511771688812403379658831708094n

„Taj sam uspjeh postigao na Međunarodnom memorijalnom turniru borilačkih vještina „Dr Savka Šabotić“ u Beranama. Učešće na turniru je uzelo devet država sa 257 boraca, uz prisustvo 29 sudija i tada je organizovano i postavljanje novog svjetskog i Ginisovog rekorda u disciplini tamišivari“, kazao je Janković i dodao da je uspio  tom prilikom da obori i postavi novi rekord, koji je do tada držao Amerikanac Kevin Berguist koji je slomio 28 komada siporeks ploča laktom, sa jajetom u šaci, dok je on polomio 36 ploča.

Podsjećamo da su ovom događaju prisustvovali predstavnici Rekord instituta koji se nalazi u Njemačkoj, kao i sudije Muhamed Hamerhamd i Edin Kajević koji su izvršili sve potrebne provjere prije obaranja starog i postavljanja novog rekorda.

Rukovodstvo Opštine čestitalo je Jankoviću na postignutom uspjehu i naglasilo da lokalna uprava nastavlja dobru praksu uvažavanja zapaženih rezultata pojedinaca i sportskih kolektiva koji na najzdraviji način prezentuju našu opštinu kako na takmičenjima u Crnoj Gori, tako i van njenih granica.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.