Nova prevara se šiti internetom, oprez!
Ilustracija

Ne padajte na ovaj trik

Nova prevara se šiti internetom, oprez!

U poslednje vrijeme na računarima širom svijeta kruži prevara vezana za Windows OS i tehničku podršku.

Korisnicima se prikaže lažni plavi ekran smrti (BSOD) preko kojeg korisnik onda vidi broj za tehničku podršku koji treba pozvati. Naravno, na pozivu će se od korisnika tražiti novac za popravku situacije. 

Microsoft upozorava na ovaj maliciozni komad softvera koji se širi internetom, a poznat je i pod imenom Hicurdismos. Riječ je o lažnoj instalacijskoj datoteci za Microsoft Security Essentials koja možda ne može da prevari iskusne korisnike računara, ali mnogi itekako padaju na trik. 

Ipak, postoji rješenje - kako bi se korisnik izvukao iz situacije, trebalo bi da iskoristi Windows Defender Offline za čišćenje računara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.