Dilan neće ići na dodjelu Nobelove nagrade
Bob Dilan

Spriječen

Dilan neće ići na dodjelu Nobelove nagrade

Legendarni američki muzičar i pjesnik Bob Dilan neće prisustvovati ceremoniji dodjele Nobelove nagrade za književnost, zbog "drugih obaveza", saopštila je Švedska akademija.

Kako se navodi, Akademija je u utorak primila pismo od Boba Dilana, u kome je objasnio da je spriječen da dođe u Štokholm u decembru, na ceremoniju dodjele nagrada.

"Nadao sam se da ću lično primiti nagradu, ali na žalost spriječile su me druge obaveze. Osjećam se neverovatno počastvovan što mi je dodijeljena Nobelova nagrada", napisao je Dilan u pismu Akademiji.

Akademija je navela da poštuje odluku Boba Dilana, ali da je neuobičajeno za dobitnika Nobelove nagrade da se ne pojavi na ceremoniji dodjele.

Nekoliko drugih ranijih dobitnika Nobelove nagrade iz raznih oblasti takođe nisu prisustvovali dodeli iz različitih razloga - Doris Lesing je bila stara, Harold Pinter u bolnici, Elfride Jelinek je imala socijalnu fobiju.

"Radujemo se nagradi Boba Dilana, ali on nagradu mora da primi u roku od šest mjeseci, počevši od 10. decembra. To je jedini zahtjev", navodi se u saopštenju Akademije.

Dilan je ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, a nagrada je trebalo da mu bude uručena 10. decembra na svečanoj ceremoniji.

Rojters

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.