Maska od kvasca njeguje kosu
Ilustracija

Prirodni proizvod

Maska od kvasca njeguje kosu

Hladno vrijeme može da ošteti kosu, pošto vjetar i niske temperature mogu da je isuše i podstaknu opadanje.

Zbog toga je neophodno da je njegujete prirodnim proizvodima, kao što je, recimo, maska od kvasca.

Kašičicu meda ili šećera rastvorite u toplom mlijeku, a potom dodajte 20 grama svježeg kvasca. Ostavite masu (20 minuta) na toplom mjestu da naraste, a potom je nanesite na čistu, vlažnu kosu, od korijena prema vrhovima. Umotajte je najlonskom kesom i peškirom, kako bi hranljivi sastojci prodrli u korijen dlake. Neka stoji najmanje sat vremena, a zatim je isperite mlakom vodom, stavite malo balzama i opet isperite.

Masku nanosite jednom nedjeljno. Ukoliko vam kosa mnogo opada, tretman ponavljajte svaka tri dana.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.