Bolt najavio penziju: Znam kad je kraj
Jusein Bolt

Najbolji spinter svih vremena

Bolt najavio penziju: Znam kad je kraj

Najbolji sprinter svih vremena Jusein Bolt rekao je da će se penzionisati poslije Svjetskog prvenstva u Britaniji naredne godine.

"Kada ne bih morao ovako vanredno da treniram, mogao bih da hodam beskrajno. Mogu da trčim još u lancima (dio treninga), ali što ste stariji, morate da podnosite više žrtava i da budete disciplinovaniji. Iskreno, mislim da ja nemam više tu disciplinu. Vrijedno sam radio da bih došao tu gdje sam sad i Svjetsko prvenstvo sljedeće godine biće mi posljednji nastup", rekao je Bolt u intervjuu za britanski Skaj sports.

Trostruki uzastopni olimpijski šampion i svjetski rekorder na 100 i 200 metara naglasio je da apsolutno neće učestvovati na Igrama u Tokiju, čak i ako bude najbrži na svijetu za dvije godine.

"Rio mi je apsolutno bio posljednji nastup. Znam da za dvije godine neću biti najbrži čovjek na svijetu, nisam ja od takvih. Znam kada je vrijeme za kraj...Pitao sam bio svojevremeno Majkla Džonsona zašto se povukao kada je bio na vrhuncu i dominirao, on je rekao da je ispunio sve ciljeve. Kada dođete do tačke da nemate poriv da trenirate, onda počnete da gubite trke i da se brukate", rekao je tridesetogodišnji Jamajčanin.

Krajem novembra će premijerno biti prikazan dokumentarni film o Boltu, koji je objasnio da je pristao da snimi taj film da bi ostao upamćen kao jedan od najboljih sportista svih vremena.

"Kada sam gledao kako Muhamed Ali ili Pele vrijedno rade i dominiraju, rekao sam sebi da hoću da budem kao oni, zato sam snimio film. Hoću da kada se za 20 godina bude pričalo o želji da se trenira i porivu da se takmiči da se pomenem i ja", rekao je Bolt.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.