Budućnost Voli ima novog trenera - Ilijasa Zurosa
Ilijas Zuros

Nakon ostavke Šćepanovića

Budućnost Voli ima novog trenera - Ilijasa Zurosa

Dan nakon šokantne ostavke Vlada Šćepanovića, objavljeno je ko će biti novi trener KK Budućnost Voli - Ilijas Zuros.

Predsjednik Dragan Bokan se pojavio pred novinarima i potvrdio da su pregovori sa grčkim stručnjakom u završnoj fazi.

"Jedino kvalitetno rješenje za Budućnost u ovom trenutku je angažovanje iskusnog trenera. Da pokušamo da spasimo sezonu u Evrokupu i da nastavimo sa dobrim partijama u ABA ligi", rekao je Bokan.

Pedesetogodišnji trener je u karijeri vodio Olimpijakos, Peristeri, Aris, Panelinios, kao i reprezentaciju Grčke, a bio je i na kormilu libanskog Sagesea, francuske Pari Levaloe, litvanskog Žalgirisa, te turskih Efes Pilsena i Tofaša.

Crnogorskim ljubiteljima košarke je vjerovatno najpoznatiji kao selektor Gruzije, sa kojom je u posljednjem kolu kvalifikacija za Eurobasket slavio u Baru i oteo “crvenima” 1. mjesto u grupi.

On dolazi na mjesto Šćepanovića, koji je podnio ostavku nakon senzacionalnog poraza od Karpoš Sokolija.

"Igrači su podbacili. To sam im rekao juče i izrekao im sankcije. Kome ne odgovara Budućnost, neka ide, ali se niko nije javio za to".

"Žao mi je što je Vlado otišao, njegova ostavka me je iznenadila. Bio sam ubijeđen da smo njegovim dolaskom riješili pitanje trenera na duže staze i da bismo u narednom periodu igrali finale i borili se za najviši plasman u ABA ligi. Vlado je zaslužio našu podršku. Nije mi palo na pamet da nakon jednog poraza u ABA ligi mijenjam trenera", naglasio je Bokan.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.