Trik sa korektorom totalno mijenja izgled lica (VIDEO)
Foto: YouTube/Printscreen

Trik sa korektorom totalno mijenja izgled lica (VIDEO)

Za početak, jako je bitno da prihvatite da se korektor stavlja poslije tečnog pudera, nikako prije!

Njegova uloga je da pokrije ono što puder nije uspio i da posvijetli određene dijelove lica, zato je njegovo nanošenje prije pudera totalno besmisleno, slažu se mejkap stručnjaci širom svijeta. Ovo se odnosi na korektor za podočnjake, dok onaj koji stavljate na bubuljice i druge neparvilnosti na licu možete da stavite prije pudera, pod uslovom da puder zatim nanosite pažljivo da ne "pomjerite" već stavljen korektor.

To je prva greška koju žene prave, ali je ipak dosta rjeđa od druge. Naime, velika većina žena korektor na podočnjake nanosi kao na slici - u obliku tačkica ili linija direktno na same podočnjake. Djeluje kao sasvim logično mjesto za nanošenje nečega što se, na kraju krajeva, i zove "korektor za podočnjake", zar ne?

Pa, ne baš. Ukoliko ovako nanosite korektor, koji je po pravilu za nijansu svjetliji od pudera, pokrićete tamne krugove ali ćete ih učiniti još izraženijima jer će izgledati kao - bijeli krugovi! Vjerovatno ste hiljadu puta vidjeli žene koje imaju te svjetlije krugove oko očiju i za to je odgovorna pogrešna taktika u šminkanju.

Srećom, rješenje je veoma jednostavno - nanesite korektor u obliku trougla ispod očiju, kao što je pokazano u videu. Na ovaj način će se boja stopiti sa obrazima, a u isto vrijeme će lice izgledati podmlađeno, blago konturisano i svježije.

Evo kako se tačno to radi:

Kolektiv.me

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.