FIBA zahtijeva  suspenziju Budućnost Volija

Zbog učešća u Evrokupu

FIBA zahtijeva suspenziju Budućnost Volija

Svjetska košarkaška federacija (FIBA), odnosno njena kontinentalna organizacija FIBA Evropa, poslala je pismo na adresu Košarkaškog saveza Crne Gore u kojem se zahtijeva suspenzija Budućnost Volija, zbog učešća u Evrokupu.

To je za Arenu potvrdio Petar Popović, generalni sekretar KSCG. Prema njegovim riječima, nacionalni savez je dobio rok da se izjasni do 25. novembra. FIBA ima jasan zahtjev: ukoliko klubovi koji učestvuju u Evrokupu ne budu suspendovani, slijediće suspenzija svih nacionalnih selekcija u kontinentalnim takmičenjima.To je dokument koji je saglasan sa onima koje je FIBA slala nacionalnim savezima i u prethodnom periodu.

Košarkaški savez Crne Gore će u narednom periodu, koji nam je FIBA ostavila kao rok za odgovor, na Izvršnom odboru ili Predsjedništvu donijeti odluku po ovom pitanju istakao je Popović. Budućnost Voli u četiri kola Evrokupa nema trijumf i sa malim je šansama da se plasira u drugu rundu takmičenja.

FIBA je ovaj dokument slala u okviru interne komunikacije sa nacionalnim savezima. Međutim, prije dva dana Košarkaški savez Makedonije javno je iznio detalje ovog dopisa. Šampion te države MZT već se oglasio saopštenjem kojim odbija da napusti Evrokup, po svaku cijenu.Sa eventualnom odlukom Košarkaškog saveza Crne Gore, Budućnost Voli biće zvanično i blagovremeno upoznata.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.