Čikago osvojio titulu posle 108 godina

Čikago osvojio titulu posle 108 godina

Bejzbol tim Čikago osvojio je prošle noći titulu u američkoj bejzbol ligi (MLB) pošto je u odlučujućoj, sedmoj utakmici Svjetske serije pobijedio Klivlend sa 8:7.

Kabsi su tom pobjedom stigli do prve titule još od 1908. godine čime su prekinuli najduži post između dva trofeja u američkom profesionalnom sportu.

Njima je ovo treća titula u istoriji, a prethodne su osvojili 1907. i 1908. godine.

Čikago je do šampionske titule došao posle preokreta pošto je u finalnoj seriji gubio sa 1:3, a postao je i prvi tim koji je osvojio titulu pobjedama u šestoj i sedmoj utakmici još od Pitsburga 1979.

Na drugoj strani, Klivlend je pokušao da osvoji prvu titulu od 1948. godine, ali nije uspio pošto je izgubio poslednje dvije utakmice na svom terenu.

Sedma utakmica finalne serije bila je veoma uzbudljiva. Kabsi su poveli sa 5:1, ali je Klivlend uspio da izjednači na 6:6. Potom je uslijedio prekid od oko 20 minuta zbog kiše nakog čega je Ben Zobrista postigao odlučujući poen, da bi pobjedu Kabsa potvrdio Migel Montero.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.