Fejsbuk predstavio online kurseve za novinare
Foto: Facebook

Web novinar

Fejsbuk predstavio online kurseve za novinare

Društvena mreža Facebook ove sedmice je lansirala Facebook online kurs za novinare.

Besplatni e-learning kurs nadahnut je razgovorima s urednicima i novinarima širom svijeta, koji interesuje sve o Facebook proizvodima, alatima i uslugama koje bi mogli koristiti u svom radu. Kursevi će biti dostupni kroz Blueprint, Facebookov globalni program obuke koji će se fokusirati na tri osnovna stupa ciklusa vijesti: otkrivanje sadržaja, stvaranje priče i izgradnju publike.

Svaki modul sadrži najbolje prakse i smjernice s Facebooka, a u velikoj se mjeri oslanja i na velike novinarske studije slučaja za koje se u kompaniji nadaju da će podstaknuti na hiljade drugih novinara. Dostupni kursevi uključivaće teme "Kako novinari mogu najbolje iskoristiti Facebook i Instagram", zajedno s kursevima o opciji Facebook Live, video zapisima od 360 stepeni i fotografijama, kao i instant člancima za brže i interaktivnije čitanje.

Antena M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.