Luštica Bay podržala šahovki klub „Mimoza“

Luštica Bay podržala šahovki klub „Mimoza“

U okviru prodrške razvoju lokalne zajednice kompanija Luštica Development AD potpisala je ugovor o sponzorstvu šahovskog kluba “Mimoza” iz Tivta kako bi pospješila razvoj ove vještine među mladima.

 "Zahvalni smo Luštica Bay-u na sponzorstvu, čime ova kompanija nastavlja da pokazuje društvenu odgovornost. Dio sredstava uložićemo u naše perspektivne mlade igrače Stefana i Teodoru Mandić, a dio u Školu šaha koju smo pokrenuli ovog proljeća. Već godinama smo u samom vrhu crnogorskog šaha, a aktuelni selektor muške reprezentacije je naš član, to je velemajstor Milan Draško. I u narednoj sezoni očekujemo dobre rezultate našeg kluba" - rekao je predsjednik ŠK"Mimoza Dragan Popadić.

Mlada članica kluba Teodora Mandić je šampionka Crne Gore u konkurenciji djevojčica do 14 godina a njen brat Stefan vicešampion u konkurenciji dječaka do 16 godina. Učestvovali su na Prvenstvu Evrope za mlade u Pragu.

Ove godine klub je osvojio bronzanu medalju u Kupu Crne Gore i peto mjesto u Premijer šahovskoj ligi.

Šahovski klub "Mimoza" Tivat je u posljednje dvije decenije po rezultatima seniorske ekipe drugi tim u Crnoj Gori, iza podgoričke “Budućnosti”. Ovaj klub je četiri puta osvajao Kup Crne Gore, a dva puta je bio vicešampion Crne Gore.

Kompanija Luštica Development razvija 1,1 milijardu eura vrijedan projekat izgradnje turističkog grada Luštica Bay na oko sedam miliona kvadratnih metara u spektakularnom pejzažu poluostrva Luštica.

Projektom je planirana izgradnja sedam hotela, dvije marine sa 226 vezova, prvog šampionskog profesionalnog golf terena u Crnoj Gori, 1000 stanova, 500 vila i gradskih kuća, gradskog jezgra sa neophodnim sadržajima poput škole, medicinske ustanove, vatrogasne i policijske stanice te komercijalnih sadržaja ali i sportskih terena i poljoprivrednog zemljišta. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.