Magični efekat ostavlja bez daha: Prije pranja kose, sipajte so u šampon
Foto:Profimedia

Magični efekat ostavlja bez daha: Prije pranja kose, sipajte so u šampon

Odličan efekat se dobija i ako proizvod za njegu kose zagrijete i dodate malo soli.

So nije samo začin za koji se vjeruje da oštećuje bubrege i cijelokupno zdravlje - zapravo može da bude izvrsna pomoć u njezi kože, kose, pa i ublažavanja bolova!

Njega kose

Da li ste znali da dodavanje soli u neke kozmetičke proizvode zapravo poboljšava njihovo djelovanje? Na primjer, ako sipate malo soli u šampon, a imate masnu kosu, to će biti idealno rješenje za vas!

Odličan efekat se dobija i ako proizvod za njegu kose zagrijejete i dodate malo soli. Zatim nanesite na kosu i ostavite da odstoji 20 minuta. Ovo je idealan način da postignete volumen.

Njega kože

Ukoliko imate problema sa suvom kožom stopala, pomiješajte malo soli sa maslinovim uljem i utrljajte. Postupak ponavljajte nekoliko puta nedjeljno i vaša stopala će biti meka i hidrirana kao kod beba.

Ublažavanje bolova

Ukoliko pomiješate so sa malo vode, možete da je koristite i za ublažavanje bola kod povreda - samo utrljajte ovaj rastvor na bolno mijesto. Kašika soli rastvorena u čaši vode ublažiće najtežu glavobolju vrlo brzo nakon što je popijete.

Mješavina vode i soli opušta i mišiće i rješava vas bola usljed slabosti, istegnuća ili povrede.

Stil.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.