Ženski tim stao na startu, a muški poražen u četvrtom kolu
Ilustracija

Ženski tim stao na startu, a muški poražen u četvrtom kolu

Muški tim u borbama nastup na Svjetskom karate prvenstvu u Lincu završio je u četvrtom kolu, dok je ženski tim eliminisan na startu takmičenja.

Karatisti, koji su juče slavili protiv Kanade 3:1, savladali su u drugom kolu Koreju 3:0, dok su u trećem bili ubjedljivi protiv Engleske 3:0.

U meču za polufinale crnogorski tim, koji su činili Almir Cecunjanin, Vladimir Mihailović, Nemanja Brašanac, Filip Vujadinović i Nikola Malović, izgubio je od Njemačke 3:0.

Njemačka nije uspjela da izbori finale, čime je crnogorskoj selekciji zatvorila vrata repesaža.

“Sa Njemačkom, u istom sasavu, radili smo na pripremnom turniru u Rijeci. Tada je bilo neriješeno i odlučio je ekstra meč. Sada je bilo drugačije. Ostaje žal za polufinalem i borbom za medalju. Zadovoljan sam svojim izdanjem, ali kada ekipa ne dobije zadovoljstvo nije potpuno”, kazao je Filip Vujadinović.

Ženski tim, u sastavu Marina Raković, Jelena Maksimović, Ana Drašković i Dragana Konjević, poražen je od Angole 2:0.

“Žao mi je što naporan rad nije dao rezultat. Djevojke su imale loš dan, žao mi je što se to desilo na SP”, kazao je selektor Žarko Raković.

Za bronzanu medalju sjutra će se boriti Marina Raković u kategoriji do 68 kilograma protiv Italijanke Silvijea Semaro.

Ona je borbu za medalju izborila plasmanom u polufinale.

Raković je na putu do polufinala, u srijedu, bila bolja od Bugarke Aleksandre Stubleve 4:2, reprezentativke Kosova, Fortese Orane 2:0, Španjlke Kristine Gomzalez Vičaino (sudjskim preglasavanjem) i Fraancuskinje Alis Ažije 3:1.

U polufinalnom meču poražena od domaće takmičarke, Alise Bušinger 3:0.

Raković u karijeri ima tri evropske bronze, a isto odličje osvojila je i na Evropskim igrama u Bakuu

Boriće se sjutra za prvo svjetsko odličje.

Crna Gora od sticanja nezavisnosti nema svjetsku medalju u seniorskoj konkurenciji, a posljednju su, kao dio tima, osvojili Veselin Mićović i Slavenko Bajić 1996.godine.

Antena M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.