Evo kada žene najviše uživaju u seksu
Ilustracija

Evo kada žene najviše uživaju u seksu

Mislili ste da je seks nešto što uglavnom rade djevojke u svojim dvadesetim? Saznajte da li ste u pravu.

Iako su neka ranija istraživanja tvrdila da su žene seksualno najaktivnije u 28. godini života, rezultati najnovije obimne studije pokazuju da doba seksualnog vrhunca počinje kad žena napuni 35, a zatim traje čitavu narednu deceniju.

Više od trećine dama uzrasta od 35 do 44 godine upušta se u seksualne odnose dva do tri puta nedeljno, a 21 odsto u krevetu uživa četiri do šest puta sedmično. Čak 17 odsto ovih žena sebi je dalo najveću ocjenu u spavaćoj sobi (10 od 10), a više od trideset odsto tvrde da su apsolutno zadovoljne svojim seksualnim životom, odnosno izabranim partnerom.

– Mnoge žene primjećuju kako im libido raste s godinama, a sredinom tridesetih i početkom četrdesetih osjećaju da su na seksualnom vrhuncu. Popularnost knjige “Pedeset nijansi sive” pojačala je seksualni apetit, posebno kod žena srednjeg doba, obrazujući ih kako da se što bolje povežu sa svojom seksualnošću – tvrdi seksolog Džuli Pizgud i otkriva da je čak 47 odsto ispitanica priznalo da ih je čitanje navedene knjige podstaklo na više aktivnosti u spavaćoj sobi.

– Žene u tridesetima i četrdesetim godinama razvile su svijest o svom tijelu i dobro znaju šta ih uzbuđuje, ali i kako da zadovolje svog partnera – zaključuje seksolog.

Evo koliko često žene stare između 35 i 44 godine uživaju u seksu:

Manje od jednom mjesečno – 7 odsto

Jednom mjesečno – 4 odsto

Jednom u dvije nedjelje – 4 odsto

Jednom nedjeljno – 11 odsto

Dva do tri puta u dvije nedjelje – 11 odsto

Dva do tri puta nedjeljno – 35 odsto

Četiri do šest puta nedjeljno – 21 odsto

Sedam ili više puta nedjeljno – 7 odsto.

Telegraf

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.