Ona peče ljuske od jaja: Kada saznate zašto, i vi ćete početi to da radite! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

Ona peče ljuske od jaja: Kada saznate zašto, i vi ćete početi to da radite! (VIDEO)

Jaja su veoma hranljiva, to svi znamo! Puna su vitamina, među kojima su A i B12, ali tu su i kalcijum i cink. Prvo što uradimo kada skuvamo jaje je da oljuštimo ljusku i bacimo je. Pogrešno! Čak 90% ljuske čini kalcijum! Tako je, vitalni mineral kostiju, mišića, koji svi bacamo u đubre...

Kada govorimo o činjenicama, veliki broj naučnika ukazuje na izuzetnu hranljivost ljuske jajeta za naš organizam. Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90% dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1.000-1.500 mg ovog minerala.

Da biste iskoristili sve benefite ove materije, prokuvajte ljuske jajeta u vodi. Ostavite da ključa 10 minuta, kako biste eliminisali sve bakterije. Poneki će je, nakon toga, staviti i u rernu na 350 stepeni 10-15 minuta, ali taj korak nije neophodan.

Kada termički obradite ljusku, ostavite da se dobro ohladi, a zatim je usitnite u prah. Kada ste je usitnili, taj prah ostavite u teglicu, kako biste očuvali svježinu. Kad god pravite neki vitaminski šejk ili bilo koje drugo jelo, samo stavite i pola kafene kašike ovog praha.

Stil.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.