Naučite da pripremate kestenje kod kuće!

Najukusniji su na roštilju

Naučite da pripremate kestenje kod kuće!

Kad na ulici osjetite miris pečenog kestenja, onda znate da je stigla jesen, kažu ljubitelji ovih plodova. Ove ulične delikatese možete da pripremite i kod kuće, i to na više načina, ali je važno da nabavite krupne plodove sa sjajnom korom na kojoj nema rupica.

Sledeći korak do savršenog zalogaja jeste da ih dobro spremite, a postoji nekoliko načina pripreme - u rerni, na šporetu, roštilju ili u mikrotalasnoj.

Ako se odlučite za pečenje na šporetu, pržite ih u tiganju. Zarežite koru svakog kestena unakrst, a poslije stavljanja u tiganj, ulijte malo vode, pokrijte i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kestenje će dobiti lijepu boju.

Kod pripreme u rerni svaki kesten zasjecite nožem po sredini, a potom ih poprskajte vodom i stavite da se peku. Da bi se kasnije lako ljuštili, stavite ih dok su još vrući u vlažnu krpu i ostavite da stoje nekoliko minuta.

Priprema u mikrotalasnoj je najednostavnija i najbrža. Svaki plod se zasječe i stavi u mikrotalasnu na maksimalnu temperaturu i poslije minut-dva izvadi.

U mikrotalasnoj mogu i da se kuvaju. Zasjecite ih na isti način, stavite u posudu s vodom, prekrijte papirnatim ubrusom i gotovi su za oko pet minuta.

Na roštilju su pak najukusniji. Kad im nožem zasječete koru, poređajte ih na aluminijumsku foliju koju ste prethodno izbockali na nekoliko mjesta. To stavite na rešetku roštilja i pecite dok se ne rastvore i ne dobiju lijepu boju.

Informer.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.