Fejsbuk: Već sedam godina se borimo protiv lažnih objava
Ilustracija

Podešavanja privatnosti

Fejsbuk: Već sedam godina se borimo protiv lažnih objava

Kompanija Fejsbuk ponovo je demantovala da je mijenjala podešavanja privatnosti. “Već sedam godina se borimo protiv lažnih objava te vrste, sada je ponovo to u pitanju”.

Ističu da, iako su se pojavile priče da ono što korisnici objave na ovoj društvenoj mreži, od sada pripada Fejsbuku a ne korisnicima, to nije tačno.

Poruka koja se širi Fejsbukom da morate da postavite gomilu pravnih besmislica u vaš status kako ne biste izgubili autorsku kontrolu nad vašim fotografijama i drugim stvarima koje šerujete je lažna, saopštavaju iz kompanije i pozivaju korisnike da taj post više ne dijele.

“Shvatamo da ne želite da Fejsbuk posjeduje vaše čudne selfije iz kupatila ali morate da prestane sa šerovanjem ovog posta. To nije istina. Svako ko koristi Fejsbuk posjeduje i kontroliše sadržaj i podatke koje dijeli, kao što je već naglašeno u našim uslovima. To je naša politika, uvijek je i bila", navodi se u saopštenju Fejsbuka.

N1 Info.com

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.