Pripremite kožu za velike promjene: Sve muke koje nosi menopauza
Foto:Profimedia

Pravilna njega

Pripremite kožu za velike promjene: Sve muke koje nosi menopauza

Koža žene u zrelim godinama zahtjeva posebnu vrstu njege kako bi zadržala elastičnost i blistav ten.

Danas je Svjetstki dan menopauze, što nas je inspirisalo da se posebno posvetimo ovoj temi, veoma bitnoj za svaku zrelu ženu.

Kako se žena približava 50. rođendanu, polako počinju da se javljaju prvi znaci menopauze. Ova nimalo prijatna, ali sasvim prirodna pojava označava završetak reproduktivnog perioda, uslijed čega se javljaju velike promjene u tijelu žene, izazvane drastičnim padom estrogena i testosterona.

U menopauzi, hormonalne promjene mogu da budu intenzivnijeg ili blažeg karaktera, ali neizostavno utiču na kompletno zdravstveno stanje žene, kako emotivno, tako i fizičko.

Ovo su neki od glavnih simptoma menopauze:

- Izostanak menstruacije

- Valunzi - naleti toplote sa pojačanim znojenjem, i to naročito noću

- Poteškoće sa spavanjem

- Promjene raspoloženja - obuzimaće vas različite emocije, depresivna raspoloženja, pa čak i plač

- Umor, iscrpljenost, osjećaj bezvoljnosti

- Promjene u kvalitetu kože.

Neke žene lakše podnose simptome menopauze, dok su drugima oni zaista nelagodni. Zato treba učiniti sve što je u našim rukama kako bismo ostale zdrave, lijepe i blistave u pedesetim.

neovadiol147680401399289

 Foto: Promo

Podstičemo vas da pričate o ovoj temi, ne dopustite da menopauza bude tabu, da svojim prijateljicama ukažete na to da i vi prolazite kroz iste tegobe kao i one. Na taj način žene će podržati jedna drugu, i dati savršen savijet učeći na tuđim "mukama".

Vodite računa o ishrani, budite fizički aktivni, spavajte dovoljno i brinite o svojoj koži, ali sada na malo drugačiji način. Pedesete su nove tridesete - isto kao što u tridesetim treba početi sa posebnom njegom kože kako bi se spriječila pojava prvih bora, sada joj treba posvetiti dodatnu pažnju, jer menopauza donosi sasvim nove promjene na licu i tijelu, a zrela koža ima svoje prioritete.

Suvoća kože, gubitak gustine i hrapavost koje nastaju u menopauzi dovode do gubitka elastičnosti kože, što uzrokuje pojavu novih bora. Takođe, menopauza može da vam donese i staračke pjege i pigmentaciju kože, koja više na dodir neće biti glatka, a na oko blistava, sjajna, zdrava i mladolika.

Da li ste primijetili da se mnogim ženama u pedesetim na licu više ne naziru jagodice, konture i oblik lica su se promijenili, a vrat se potpuno naborao? Sve je to rezultat opuštene, nepravilno njegovane kože.

U pedesetim godinama više nije jednostavno sakriti znakove starenja šminkom, već je neophodno da koži pružite dubinsku i zaista kvalitetnu njegu. Srećom, na tržištu postoji idealan proizvod koji će vam pomoći kod svih problema sa kožom sa kojima možete da se suočite u menopauzi. Neovadiol već više od 15 godina odgovara na posebne potrebe kože koja se mijenja, uvodeći anti ejdž proizvode koji su rezultat intenzivnog naučnog istraživanja i ciljano djeluju na probleme poput gubitka gustine kože, suvoće i hrapavosti tena kod žena starijih od 50 godina.

Neovadiol sadrži revolucionaran novi kompleks od 4 aktivna sastojka, koja zajedno djeluju na obnavljanje gustine, volumena, sjaja i mladolikosti vaše kože tokom menopauze. Zahvaljujući povećanoj koncentraciji sastojka Pro-Xylane u značajnoj meri vraća gustinu i glatkoću koži, smanjuje bore, staračke fleke i pigmentaciju. Vaš ten u trenu izgleda mlađe, svježije, čvršće i ujednačenije.

Svjež, cvijetni miris linije donosi mješavinu nota jabuke, zelenog čaja, irisa i jasmina, uz naznake mošusa i ljubičice u dubini, što doprinosi osjećaju spokojstva i mira, dok tekstura Neovadiol njege istovremeno kožu čini svježom, mekom i nahranjenom.

Stil.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.