„Viva voks“ u polufinalu šou-programa talenata u Austriji (FOTO) (VIDEO)
Foto:Fonet

Pomjeraju granice

„Viva voks“ u polufinalu šou-programa talenata u Austriji (FOTO) (VIDEO)

Za njih kažu da svojim glasovima pomjeraju granice, i oni to opet čine. Hor „Viva voks“ se plasirao u polufinale najgledanijeg TV programa u Austriji za horove i pjevačke sastave "Die große Chance der Chöre", kao jedini učesnik van njemačkog govornog područja. Emisija je projekat Javnog servisa Austrije - ORF-a.

Četvoročlani žiri sačinjen je od zvijezda iz Njemačke i Austrije – Rameš Nair, pjevač i koreograf, Oliver Poher, njemački glumac, komičar i voditelj, Doreta Kartel, soul-pjevačica i Misi Mej, glumica.

Oni su prvi put imali prilike da čuju najpopularniji hor iz Srbije, koji ih je ostavio bez daha.

VivavoksnaORFu
„Viva voks“ je izveo sada već čuvenu obradu Du Hast benda „Ramštajn“, što je, pored žirija, oduševilo i mnogobrojnu publiku u studiju.

Uz komentare žirija da nikada nisu čuli obradu sličnu njihovoj, uz pohvale za uigranost, koreografiju, kostime i energiju koja je jedinstvena, „Viva voks“ je napustio scenu sa sva četiri glasa „Za“, i direktno se plasirao u polufinale ovog takmičenja.

„Oduševljeni smo reakcijom austrijskog žirija i publike. Prije nekoliko mjeseci dobili smo poziv od organizatora sa ORF-a i ideja nam se svidjela. Ovo je bila sjajna prilika da se, nakon našeg koncerta 2012. u Beču, još jednom pojavimo pred austrijskom publikom. Ispostavilo se da im se naš način izvođenja dopao, te ćemo se pojaviti i u polufinalu, u direktnom prenosu na nacionalnoj televiziji Austrije. Ostaje nam samo da nastavimo da vježbamo i pripremimo još bolji nastup za sljedeću emisiju“, poručuju iz „Viva voksa“.

Od polufinalnih emisija, osim žirija, i publika će moći da glasa za svog favorita u borbi za finale. Velika dijaspora iz Srbije koja živi u Austriji prvi put u ovom šou-programu će imati i svog predstavnika za kojeg može da navija.

Prvo polufinale, u kojem nastupa „Viva voks“, na programu je 11. novembra.

RTS

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.