Ova stvar vam uništava lice, a nema veze ni sa šminkom ni sa ishranom!
Ilustracija

Savjet dermatologa

Ova stvar vam uništava lice, a nema veze ni sa šminkom ni sa ishranom!

Možda ste čuli da previše šminke izaziva bubuljice, akne i mitisere, pa ste prestali da se šminkate - i nastavili da se borite sa istim problemom. Možda ste, pak, čuli da je za sve kriva ishrana, da čokolada uništava kožu, a čips dovodi do pretjeranog starenja, pa onda počeli da se hranite zdravo i skapirali da te bubuljice nastavljaju da vam "krase" lice. Možda ste, kao ja, probali sve moguće proizvode, tretmane i postupke za sređivanje lice i ništa nije pomoglo.

Imam dobre vijesti za vas - za sve je kriva vaša jastučnica! Počnite da je mijenjate svakog drugog dana i u roku od mjesec dana ćete primjetiti razliku.

Dermatolozi već duže vrijeme upozoravaju na opasnosti koje se kriju na vašoj jastučnici, i to u obliku sebuma koji se prirodno luči tokom noći. Ukombinujte to sa bakterijama (koje vjerovatno imate u koži ako imate akne), prašinom, pljuvačkom, prljavštinom sa kose, proizvodima koje stavljate u kosu i dobili ste idealan koktel za razvoj i prenošenje bakterija i nastanak gadnih bubuljica.

Ovo predstavlja najveću opasnost za ljude koji već imaju problema sa licem.

- Neće svako da dobije bubuljice od jastučnice. Ali, ako ste već skloni aknama i bubuljicama, bilo da je to zbog hormona, genetike ili stresa, jastučnica može dodatno da iziritira već osjetljivu kožu i izazove nove bubuljice - objašnjava dermatolog Elen Klark.

Kako da riješite stvar? Za početak, počnite da mijenjate jastučnicu svakog drugog dana - jedne večeri spavajte na jednoj strani jastuka, sledeće na drugoj i odmah mijenjajte jastučnicu. Na taj način bakterije sa vaše kože neće dobiti priliku da se razmnože, pa onda ponovo završe na koži i izazovu haos.

Osim toga, trebalo bi da perete lice svake večeri (očigledno) i da se trudite da vam jastučnica bude napravljena od prirodnih materijala, koji mogu da "dišu" i neće tako lako postati leglo bakterija.

24 sata.rs

 

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.