Da li je normalno da se osjećate tužno nakon seksa?
Ilustracija

Otkrijte

Da li je normalno da se osjećate tužno nakon seksa?

Seks je aktivnost nakon koje bi trebalo da se osjećate srćeno i zadovoljno.

Ali, u nekim slučajevima, i muškarci i žene osjećaju se tužno, depresivno, razdražljivo ili nervozno nakon seksa, iako se radi o praktikovanju “aktivnosti” koja bi trebalo da ih učini srećnima.

Iako još nema previše informacija o tome zašto se ovaj fenomen javlja, mi vam donosimo neka saznanja, zbog kojih ćete lako zaključiti da nema mjesta za “sveopštu paniku”.

Istraživanje iz 2015. godine, sprovedeno na uzorku od 230 žena, otkrilo je kako je osjećaj tuge nakon seksa osjetilo čak 46 posto njih, čak i kada je seks bio odličan.

Voditelji istraživanja detaljnije su otkrili kako su ispitanice otkrile kako su osjećale ljutnju te sram i gubitak sebe nakon seksa, odnosno da su osjećale kao da ne pripadaju svom tijelu.

Neki slučajevi podrazumijevali su i suze. Istraživači umiruju te otkrivaju da nema razloga za uznemirenost, jer čak i nakon najboljeg seksa u životu i s osobom koju volite, možete osjetiti nagli pad raspoloženja.

Postoji povezanost između takvih osjećaja i nivoa intimnosti u vezi pa ako se ovi osjećaji javljaju uvijek s određenom osobom, trebalo bi da dobro razmislite o tome šta vas u vezi te osobe čini tužnom. Orgazam zapravo podstiče lavinu emocionalnog oslobođenja pa tako može pokrenuti i oslobađanje nečega što u vama kuha već danima ili mjesecima, a zbog čega se osjećate tužnim.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.