Aspirin: Vraća kosi sjaj, daje volumen i uništava perut
Ilustracija

Aspirin: Vraća kosi sjaj, daje volumen i uništava perut

Danas djevojke i žene imaju na raspolaganju bogat izbor sredstava za njegu kose. I pored toga, one ne prestaju tražiti neobične načine za poboljšanje izgleda svoje kose, pa tako neke od njih koriste aspirin, koji se, inače, koristi u kozmetičke svrhe.

Aspirinom možemo odstraniti suvišnu masnoću iz kose, čineći kosu mekom, sjajnom i bujnom. Mnoge žene imaju pozitivno iskustvo u stopostotnom uklanjanju peruti, prilikom njegovog korišćenja.

Aspirin možemo nazvati brzodjelujućim sredstvom. Koristi se, kako oralno, tako i za spoljnu upotrebu za poboljšanje izgleda kose, pri čemu se njegovo dejstvo zadržava na određeno vrijeme. Aspirin ne hrani korijen dlake, već djeluje na spoljni izgled kose. Stoga je efekat uočljiv već nakon prvog korišćenja.

Aspirin (andol) možete dodavati u maske za kosu, na taj način što ćete isitniti 4-5 tableta u prah.

A postoji i jednostavniji način njegove primjene. Treba samo isitniti 2-3 tablete aspirina i pomiješati ih sa neophodnom količinom šampona, i tom smjesom oprati kosu, zadržavajući je na glavi 2-3 minute prije ispiranja. Rezultat će vas zadiviti.

Poznato je da Dženifer Aniston, kojoj mnoge djevojke i žene zavide na dužini i ljepoti kose, koristi ovaj način besprijekornog održavanja frizure.

Kako pokazuje praksa, najoptimalnije rješenje korišćenja takvog načina pranja kose je – jednom nedjeljno.

Imajte u vidu da je aspirin (andol) acetilsalicilna kisjelina, i važno je znati u kojim slučajevima ga ne treba koristiti. Tako, na primjer, aspirin ne treba koristiti u slučaju da imate suvu, tanku, lomljivu, oštećenu kosu.

Najpogodniji je protiv masne kose koja se i veoma brzo prlja.

N1

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.