Srbija savladala Austriju, Makedonija poražena od Italije
Foto:AA

Kvalifikacije za SP 2018

Srbija savladala Austriju, Makedonija poražena od Italije

Sinoć je odigrano devet utakmica trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, u tri grupe "D", "G" i "I".

Fudbaleri Srbije su na beogradskom stadionu "Rajko Mitić" dočekali Austriju, a susret u okviru grupe "D" završen je pobjedom Srbije, rezultatom 3:2. U istoj grupi Irska je u gostima savladala Moldaviju rezultatom 3:1.

Reprezentacija Makedonije je u grupi "G" kod kuće upisala poraz protiv Italije 3:2. U istoj grupi, Španija je u Skadru savladala Albaniju rezultatom 2:0.

U grupi «I», Island je na domaćem terenu rezultatom 2:0 pobijedio Tursku.

Na mečevima koji su odigrani ranije, u terminu od 18 časova u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018, nije bilo iznenađenja. Fudbaleri Hrvatske slavili su u Finskoj minimalnom pobjedom od 1:0, dok je selekcija Kosova poražena od Ukrajine u gostima, 3:0, u susretu trećeg kola grupe “I”. U grupi “D”, Vels je kod kuće igrao neriješeno protiv Gruzije 1:1. Dok je u okviru grupe “G”, Izrael rezultatom 2:1 savladao Lihtenštajn.

U ponedjeljak je na programu sljedećih devet utakmica trećeg kola kvalifikacija za SP 2018: grupa “A”: Holandija-Francuska, Švedska-Bugarska i Bjelorusija-Luxemburg; grupa “B”: Andora-Švajcarska, Latvija-Mađarska, Farska Ostrva-Portugal; grupa “H”: Bosna i Hercegovina-Kipar, Estonija-Grčka i Gibraltar-Belgija. Sve utakmice igraju se od 20,45 sati.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.