Budućnost savladala Krku 91:62
foto: ABA liga / Budućnost Voli

Ubjedljiva pobjeda

Budućnost savladala Krku 91:62

Košarkaši Budućnosti savladali su Krku 91:62 u četvrtom kolu ABA lige. "Plavi" su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu u regionalnom takmičenju i ostali u društvu neporaženih timova, Crvene zvezde i Partizana.

Izabranici Vlada Šćepanovića odigrali su vjerovatno najbolju utakmicu u sezoni.

Ne zbog ubjedljive razlike na kraju, već činjenice da nije bilo padova u igri, kao u nekim prethodnim mečevima kada bi visoka prednost uspavala "plave".

Odbrana je bila na visokom nivou tokom svih 40 minuta, a važna vijest je i povratak kapitena Suada Šehovića, koji se oporavio od povrede i ubacio 11 poena za isto toliko minuta u igri. Budućnost je prvu četvrtinu dobila sa 24:14, a onda je u drugoj dionici ostvarila ogromnih plus 17, 47:30 uoči odlaska na veliki odmor.

Nastavak je protekao u potpunoj kontroli meča od strane našeg tima, koji je do kraja uvećao prednost.

Svi igrači upisali su se večeras u strijelce, a najefikasniji je bio Nemanja Vranješ sa 17 poena.

Boris Savović ubacio je 12, Petar Popović i pomenuti povratnik kapiten Šehović 11.

Kod gostiju 12 poena Dimeca, po 10 za Karija i Eliota.

Budućnost će sljedeće subote gostovati Igokei, a prije toga "plave" čeka meč sa Mursijom u Španiji na premijeri u Evrokupu.

KSCG

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.