Rozbergu pol pozicija u Japanu
Niko Rozberg

0,013 sekundi brži od Hamiltona

Rozbergu pol pozicija u Japanu

Vozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa pol pozicije na sjutrašnjoj trci za Veliku nagradu Japana u šampionatu Formule 1.

Njemac je na stazi Suzuka zauzeo prvo mjesto u kvalifikacijama i za samo 0,013 sekundi ostvario bolje vrijeme u odnosu na timskog kolegu i konkrenta za titulu Luisa Hamiltona, prenosi Tanjug.

Rozberg je došao do osme pol pozicije ove sezone, a ukupno 30. u karijeri.

Iz drugog reda krenuće dvojac Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel, peti je bio Maks Ferštapen iz Red Bula, a iza njega su bili timski kolega Danijel Rikardo, Serhio Perez iz Fors Indije, Roman Grožan iz Hasa...

Rozberg pet trka prije kraja ima 23 boda više u generalnom plasmanu od aktuelnog prvaka Hamiltona.

Trka za VN Japana na legendarnoj stazi Suzuka vozi se sjutra od sedam sati po našem vremenu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.