Otkrijte koliko je zdrava vaša kosa!
Foto:Espreso rs

Jednostavan test s čašom vode

Otkrijte koliko je zdrava vaša kosa!

Otkrivamo vam jednostavan test koji će otkriti da li je vaša kosa zdrava ili ne.

Znate li koliko je zapravo zdrava vaša kosa? Možda ste primijetili da su vam vrhovi ispucali, a kosa suva i beživotna. Ipak, niste sigurni da li je razlog tome pogrešna njega kose ili je problem u samoj kosi.

Uzmite vrh pramena kose u ruku te ga potopi u čaši vode. Ako vlasi kose plutaju, kosa je u dobrom stanju. Ako vlasi kose tonu u dubinu čaše, tvoja kosa je slaba i lomljiva i neotporna na spoljašnje faktore.

85539kosa2ff

FOTO: ESPRESO.RS

Razlog zašto vlasi tonu u vodu je taj što voda prodire kroz spoljni sloj vlasi što dovodi do toga da se kosa pod uticajem vode nakovrdža, gubi sjaj ili boja brže blijedi.

Na sreću, priroda nudi niz rješenja za beživotnu kosu, a jedno od najboljih je med.

Utrljajte otprilike pola šoljice meda pomiješane s dvije čajne kašičice maslinovog ulja na čistu, vlažnu kosu. Ostavite da stoji 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. U ovu smijesu možete dodati i žumanac ili ulje od avokada koji će dodatno pomoći.

Espreso.rs/ zdravakrava.24sata.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.